NAJBOLJI DOKAZ DA JE DINAMOVA POBJEDA ZAISTA POVIJESNA: / Objavljen je čudesan podatak. 'Modrima' ovo nije uspjelo 50 godina

Image

Dinamovi igrači i utakmica postali su top-tema europskih medija, ali jedan podatak ovu pobjedu doista čini čudesnom

21.3.2021.
10:00
VOYO logo

Da je Dinamova pobjeda protiv Tottenhama i plasman u četvrtfinale Europa lige velika stvar, to znamo već svi. Divio im se cijeli svijet, navijači su izašli na ulice, slavilo se do kasno u noć, Dinamovi igrači, a posebice "hat-trick" heroj Mislav Oršić, postali su top-tema europskih medija, ali jedan podatak ovu pobjedu doista čini čudesnom.

Naime, docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i predavač na kolegiju Ekonomika sporta, Tomislav Globan, objavio je na svom Twitter-profilu podatak koji Dinamovu pobjedu čini povijesnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da zaokružimo tjedan s još jednom trivijom. Izbacivanje Tottenhama je prvi Dinamov prolaz u nokaut utakmicama protiv klubova iz Liga Petice u zadnjih 50 godina. Od HSV-a 1970. do Spursa 2021. smjestilo se 16 uzastopnih ispadanja, i to šest puta od talijanskih klubova, po tri puta od njemačkih francuskih i engleskih te jednom od španjolskog kluba", napisao je Globan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo