OBJAVLJEN POPIS NAJBOLJIH KLUBOVA LIGE PRVAKA: / Iznenadit će vas gdje su Dinamo i Hajduk, a gdje, recimo, Crvena zvezda

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Vjerovali ili ne na ovom je popisu i već gotovo ugasli bivši prvak Hrvatske

24.12.2019.
10:09
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, odradila je veliko istraživanje i na koncu objavila popis najboljih klubova svih vremena u Ligi prvaka. Mjerenje se provelo od 1955. godine pa do danas, a na prvom je mjestu, logično, Real Madrid koji je Ligu prvaka osvajao čak 13 puta.

Iza Reala slijedi Bayern, zatim Barcelona, pa onda Manchester United, Juventus, Milan, Liverpool, Benfica, Porto, Ajax, ali ipak nas najviše zanima gdje su na tom popisu hrvatski klubovi. Eto, Dinamo se ugurao na okruglo 30. mjesto ove ljestvice, dok je splitski Hajduk na 77. poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na popisu i NK Zagreb

Zanimljivo, Crvena zvezda ugurala se na visoko 22. mjesto, ali to čak i ima smisla s obzirom na to da su 1991. godine osvojili naslov prvaka. Nadalje, Rijeka je rangirana na 267. poziciju, a vjerovali ili ne na ovom je popisu i već gotovo ugasli bivši prvak Hrvatske, NK Zagreb koji se našao na 363. mjestu.

UEFA je ovu ljestvicu radila tako da je izračunala učinak klubova u Ligi prvaka u odnosu na njihov broj utakmica i pozitivnih rezultata u elitnom klupskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo