Ovo još nije viđeno! Bizaran slučaj suspenzije u vlasništvu je Premierlige

Bizaran slučaj suspendiranja jednog suca dolazi nam iz Engleske. Naime, Premierliga je suspendirala suca Marka Clattenburga, ni više, ni manje, nego zbog toga što je odlučio otići sam na koncert.

29.10.2014.
12:05
VOYO logo

Jedan od najpoznatijih engleskih sudaca Mark Clattenburg slijedećeg vikenda neće moći suditi zbog suspenzije. Čelnici Premiershipa kaznili su spomenutog suca jer je u subotu sam, a ne sa svojim sucima pomoćnicima, otišao u West Bromwich na meč WBA i Crystal Palacea, i to da bi se na vrijeme mogao vratiti u Newcastle kako bi prisustvovao koncertu 23 - godišnjeg pjevača Eda Sheerena.

Premier liga je pripisima naložila glavnim sucima da putuju s pomoćnicima i na utakmicu, i sa nje, i to iz sigurnosnih razloga, kao i zbog same regularnosti natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, britanski mediji su poslije utakmice otkrili kako je Clattenburg prekršio još jedno važno pravilo. Naime, tokom vožnje autom razgovarao je s menadžerom Crystal Palacea Neilom Warnockom, koji je bio nezadovoljan suđenjem. A stoga pravila Premiershipa izričito nalaže da suci mogu razgovarati sa trenerima samo u prisustvu svojih pomoćnika ili uz posebnu dozvolu sudačke organizacije.

//www.youtube.com/embed/-NRI6booTP0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije jedina suspenzija Clattenburgu. Engleski dijelitelj pravde je 2008. bio također suspendiran, tada na osam mjeseci, zbog istrage u kojoj je utvrđeno da je u velikim financijskim dugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo