Pele riješio jednu od najvećih nogometnih dvojbi

Brazilska nogometna legenda je bez imalo skromnosti izabrala najboljeg igrača u povijesti.

29.4.2011.
8:38
VOYO logo

Za mnoge nogometne zaljubljenike zauvijek će postojati dvojba tko je bolji - Pele ili Maradona?

Brazilskog čarobnjaka lopte, koji je sa svojom reprezentacijom tijekom 25-godišnje karijere osvojio tri naslova svjetskog prvaka, FIFA je 2000. godine izabrala za najboljeg nogometaša prošlog stoljeća, a Pele smatra da je i dalje najbolji igrač svih vremena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije učinio ono što je Pele uspio napraviti. Samo je on osvojio SP sa 17. godina, tri puta u karijeri, zabio preko 1200 golova...samo on. Od tog vremena nitko to nije ponovno napravio i za mene je Pele najbolji. Možete spomenuti igrače koji su nastupali desetak godina poput Franza Beckenbauera, Michela Platinija, Erica Cantone, Bobbyja Charltona, Georga Besta, Maradone, Zica... Ti su igrači nastupali dugi niz godina, a sada većina igrača bljesne godinu ili dvije i onda nestanu", tvrdi 70-godišnji Pele, koji smatra da je generacija brazilskih nogometaša koja je 1970. godine trijumfirala u Meksiku nešto najbolje što je južnoamerički nogomet ikada ponudio:

"I 1958. i 1962. je Brazil imao odlične individualce. Imali smo Garrinchu, Didija, Djalmu Santosa, a i Pele i Zagallo su bili odlični. No smatram da je ona generacija iz 1970. bez dvojbi najbolja u povijesti", izjavio je Pele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo