puno policije ispred sheratona / Predstavnici Hajduka revoltirani napustili skupštinu HNS-a: Šuker novi-stari predsjednik

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Davor Šuker je s 48 glasova ZA izabran za novog-starog predsjednika HNS-a. PROTIV njegova izbora bio je jedan član Skupštine, a tri su bila SUZDRŽANA

22.12.2017.
13:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo
Image

Policijsko osiguranje ispred hotela Sheraton gdje se održava skupština HNS-a

Image

Policijsko osiguranje ispred hotela Sheraton gdje se održava skupština HNS-a

Hrvatski nogometni savez danas je birao novog predsjednika, a jedini je kandidat bio Davor Šuker. U utrku za kandidaturu uključio se i Dario Šimić, ali nije uspio sakupiti dovoljan broj glasova županijskih saveza. 

Ivan Kos, predsjednik Hajduka, prije skupštine, poručio je da je ova izborna skupština nelegalna jer poslovnik HNS-a nije usklađen sa statutom i da će to prijaviti na skupštini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se ništa u radu Saveza ne promijeni danas, očekuje da će sigurno u nadolazećem periodu. Malo je modificirao izjavu premijera da savez treba provjetriti, očekuje orkansku buru.

Uoči skupštine "dogodio" se srdačan zagrljaj i poljubac Šimića i Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kao što se vidi i na fotografijama iznad, ispred Sheratona, gdje se održava skupština, vidljiv je veći broj policijskih snaga.

PRATITE UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delegatima, gostima i novinarima uvodno se obratio Davor Šuker. Pohvalio se na 'ostvarenim ciljevima Saveza u 2017. godini i sve boljim odnosima s domaćim institucijama'.

 Na Skupštini su predsjednik Njemačkog nogometnog saveza i Uefin dopredsjednik Reinhard Grindel, te brojni gosti iz Uefe. Na ulazu u Sheraton viđeni su, međuostalim, Dario Šimić, Damir Mišković...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redaju se govori. Prvo je Siniša Krajač u 15-minutom govoru pohvalio aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera. Nakon njega je na skupštini govorio pomoćnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ivica Lovrić. Potom je riječ dobio počasni predsjednik HNS-a, Mladen Vedriš.

Nakon njih, za mikrofon je došao predsjednik NO-a Hajduka Slaven Marasović kojeg je u govoru nekoliko puta prekidao predsjedavajući Damir Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga došlo je do povišenih tonova i međusobnog prozivanja. Situacija na skupštini je već na početku došla do usijanja...

Marko Erceg, predsjednik Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije zatražio je raspuštanje skupštine i sazivanje nove. Za govornicu je došao i predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, predstavnici Hajduka su napustili Skupštinu.

Davor Šuker je s 48 glasova za izabran za novog-starog predsjednika HNS-a. Protiv njegova izbora bio je jedan član Skupštine, a tri su bila suzdržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzbuđen sam. Znamo svi što znači kontinuitet. Hvala svim mojim prijateljima, koji su bili sa mnom na travnjaku, koji smo naučili osnove timskog rada. Veliki problem u Hrvatskoj je sve više ljudi koji žele instant sportskog djelatnika. To je mukotrpan rad i želim vam pomoći od one baze i svega što HNS može napraviti. Drago mi je da je bilo i onih koji nisu za. Zahvaljujem se Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nisu svi za", rekao je Šuker i pozvao sve da se uključe u rad Hrvatskog nogometnog saveza. "Nogometni savez nije samo Rijeka i Zagerb, nego i niželigaši. Hvala vam, i želim vas što više vidjeti u Rusiji", rekao je Šuker nakon što je postao novi-stari predsjednik.

Svi predsjednici Hrvatskog nogometnog saveza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Vedriš 1990.-1994.
Damir Matovinović (v.d.) 1994.-1995.
Đuro Brodarac 1995.
Nadan Vidošević 1995.-1996.
Josip Šoić 1996.-1997.
Branko Mikša 1997.-1998.
Vlatko Marković 1998.-2012.
Davor Šuker 2012.-

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo