TRENER HAJDUKA POKUŠAO OBJASNITI KATASTROFU NA POLJUDU: / Evo zašto su 'bili' zapravo izgubili od Šibenika

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sve je moglo biti drugačije da je Mijo Caktaš u prvoj minuti susreta zabio gol za Hajduk

18.10.2020.
18:21
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 8. kola Prve HNL Šibenik je priredio veliko iznenađenje pobijedivši na Poljudu pred 4.500 gledatelja Hajduk sa 1-0. Bio je to 41. međusobni susret Hajduka i Šibenika u Prvoj HNL i tek peta pobjeda momčadi sa Šubićevca. Posljednju su ostvarili 17. listopada 2009. također, na Poljudu i to s identičnih 1-0.

Pogodak odluke zabio je Emir Sahiti u 34. minuti. Albanski napadač, koji je u Šibenik stigao na posudbu iz Hajduka, lijepo je zabio na asistenciju Yeffersona koji je uzeo jednu loptu na polovici Hajduka, a potom odlično proigrao Sahitija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je moglo biti drugačije da je Mijo Caktaš u prvoj minuti susreta zabio gol za Hajduk. Najbolji strijelac splitskog sastava izašao je sam ispred Labrovića, ali nije uspio zabiti. U nastavku susreta domaćin je dominirao, ali nije uspio probiti obranu Šibenika.

Image

18.10.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 8 kolo, HNK Hajduk - HNK Sibenik. Slavlje Sibenika. Emir Sahiti. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zašto je Hajduk izgubio?

Nakon utakmice trener Hajduka, Hari Vukas, pokušao je objasniti što se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužena pobjeda Šibenika, a mi smo bili u kontra ritmu. Krivo donošenje odluka, pogrešan pristup. Upozorenje svima nama, jer bez obzira na Šibenik, ovakve utakmice na Poljudu Hajduk mora dobivati s više htijenja i želje. Nakon šanse u prvoj minuti bili smo spori, inertni. Nekoliko prethodnih utakmica smo bili na nivou, ali sa Šibenikom nismo. Kasnili smo u dvobojima, kasnili smo u svemu. Sve smo probali, i sa razgovorom u poluvremenu, sa promjenom sustava, profilom igrača, ali velika većina igrača jednostavno nije bila u pravom ritmu. Znali smo da u drugom dijelu Šibenik neće izdržati ritam, pa smo uveli Umuta da pomogne Diamantakosu, ali nisu ga suigrači pronalazili u međuprostoru. Moramo dobro popričati o svim stvarima, nedopustiv je drugi poraz u nizu, jer rezultat je majka svega", rekao je Vukas.

Image

18.10.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 8 kolo, HNK Hajduk - HNK Sibenik. Sibencani su slavili na kraju a hajdukovci i navijaci ostali razocarani.Dimitrov Kristian Traychev,Diamantakos Dimitrios, Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je Šibenik slavio?

S druge strane, trener Šibenika, Krunoslav Rendulić, pojasnio je kako je uspio skalpirati Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam moji igračima, i ovo je pokazalo a igramo bolje nego pokazuje stanje na ljestvici. I na Poljud smo došli otvorenog garda i zasluženo smo dobili. Tijekom utakmice nisam mijenjao ideje, u nekim trenucima smo visoko izlazili. Stavilismo tri stopera, jer Caktaš je druga špica i tu smo ih zatvorili sa viškom stopera. Sve ostalo je bilo kako treba. Hajduk? Dobra ekipa i nitko ne može igrati napadački i znam da se u jednoj fazi utakmice moraš braniti. I mi smo se branili i pojedinim trenucima, jer ipak je Hajduk s druge strane. Ali, smo se obranili. Znao sam da je ovo specifična utakmica za bivše i posuđene igrače Hajduk, ali svi su bili na nivou. Proveselit ćemo se malo nakon ove pobjede i onda ide raspored za Dinamo. Od utakmice do utakmice, svaka nosi tri boda. Nikada ne volim pročitati "nemamo što izgubiti". Imamo, jer svaka nosi tri boda", rekao je Rendulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo