IZBORNIK MAĐARSKE NAJAVIO SRAZ S HRVATSKOM: / Što je pripremio za Dalića i Vatrene? 'Znam kako igraju i imam odgovor'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik Marco Rossi najavio je možda i najvažniji meč kvalifkacija

9.10.2019.
18:37
Profimedia
VOYO logo

Reprezentacija Mađarske stigla je u Split gdje će u četvrtak od 20 i 45 igrati na Poljudu protiv Hrvatske u sklopu šestog kola kvalifikacija za Euro 2020. Izbornik Marco Rossi najavio je možda i najvažniji meč kvalifkacija. Hrvatska je sada prva u skupini s tek bodom više od Mađara i Slovaka.

"Čeka na teška utakmica. Smatram da su šanse za pobjedu 50-50. Moramo biti maksimalno fokusirani i spremni iskoristiti svoje šanse ako želimo do pozitivnog rezultata ovdje u Splitu", započeo je mađarski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo bez nekoliko važnih igrača u odnosu na prvu utakmicu s Hrvatskom, ali vidjet ćemo kada utakmica krene. Znamo da Hrvati vole imati posjed, pa ćemo mi odgovoriti na to", veli izbornik pa istaknuo: "Ako ćemo biti hrabri i agresivni imamo izgleda, ali na papiru Hrvatska je favorit".

Image
IGRA ŽIVACA U SPLITU: /

Interventna policija okupirala centar i krenula s legitimiranjem, jedan odjevni komad posebno im bode oči

Image
IGRA ŽIVACA U SPLITU: /

Interventna policija okupirala centar i krenula s legitimiranjem, jedan odjevni komad posebno im bode oči

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Znaju sve o Hrvatskoj

"Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu ekipu, koju krasi borbeni duh. Za Hrvatsku sam navijao na svjetskom prvenstvu, ali sutra neću," kazao je talijanski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađari su doputovali u Split s brojnim problemima oko sastava. Neće biti junaka naše prve utakmice Matea Patkaia, te Dominika Szoboszlaia i Krisztiana Tamasa, a upitan je i nastup Barnabasa Besea. Patkai je u ožujku ove godine bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Hrvatske (2-1), a zabio je i jedini gol u pobjedi protiv Walesa igranoj u lipnju ove godine.

"Imamo problema s ozljedama i žutim kartonima. U odnosu na utakmicu koja je igrana u Mađarskoj imat ćemo četiri nova igrača u momčadi pri čemu su trojica u sredini terena. No, bitna je organizacija i motivacija. Znamo tko smo mi, ali i znamo tko je Hrvatska", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska je pobijedila Hrvatsku preokretom (2-1) u drugom kolu 24. ožujka ove godine u Budimpešti. Rebić je donio vodstvo svjetskim doprvacima u 13. minuti, Szalai je izjednačio u 34. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Patkai u 76. minuti. Bila je to prva mađarska pobjeda u osam međusobnih susreta.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Sprema li iznenađenje?

Rossi je tada iznenadio svog suparnika, sprema li neko iznenađenje za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsku smo iznenadili u Budimpešti, teško je dva puta iznenaditi takvu ekipu. No bitno je da smo hrabri i puni samopouzdanja," poručio je mađarski strateg.

"Spremni smo za važnu utakmicu kakva je sutra protiv Hrvatske. Igramo protiv odlične reprezentacije, ali smo dugo vremena na okupu, poznajemo se i vjerujemo u svoje sposobnosti. Pobijedili smo Hrvatsku u prvoj utakmici, a ako budemo pravi možemo to i ponoviti. Hrvatska ima sjajne igrače, velika imena, ali ništa neće biti važno jednom kada izađemo na teren", naglašava golman Gulacsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo