VIDEO: / Sramota usred Beograda i usred Zagreba!

Srpski mediji su dva najveća sportska događaja u Hrvatskoj i Srbiji, finala nogometnih kupova ove srijede, proglasili - sramotnima.

12.5.2011.
14:51
VOYO logo

"Da vidimo sad kako će reagirati UEFA i FIFA! Na prvom meču finala Kupa Hrvatske između Dinama i Varteksa početni udarac je izveo Tihomir Purda, čovjek poznat po ratnim zločinima nad Srbima u ratu na prostorima Hrvatske i BiH", pišu srpske Večernje novosti, koje neprofesionalno Purdu proglašavaju ratnim zločincem iako je branitelj Vukovara oslobođen sumnje za ratni zločin u Borovu naselju.

Priču o hrvatskoj i srpskoj sramoti donosi i Kurir, koji o Purdi i zagrebačkom finalu ipak piše malo opreznije, priznajući temeljne činjenice, ali zato beogradsko opisuje jasnim naslovom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sramno finale!'.

I zaista, u okršaju Partizana i Vojvodine bilo je svega, a ponajviše sudačkih odluka na štetu Novosađana. Nogometaši Partizana osvojili su Kup, ali utakmica s Vojvodinom prekinuta je u 83. minuti kada su igrači iz Novog Sada napustili teren. Kod rezultata 1:1, Partizanu je dosuđen sumnjivi penal, potom je Vojvodini u 72. minuti poništen pogodak, a zatim joj nije dosuđen jedanaesterac. Sve navedene situacije mogle bi se nazvati barem spornima, a Vojvođane su izludile toliko da su napustili travnjak na Marakani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za crno-bijele su zabili su Princ Tejga u 16. minuti, izjednačio je Mojsov u 63., a Vukić je iz penala u 72. postavio konačnih 2:1 za Beograđanje. Navlače li suci u Srbiji za Partizan, prosudite sami.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201104060897006 arti-201105110797006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo