BRAVO / Ni loš nastavak utakmice nije ugrozio uvjerljivu pobjedu Hrvatske, novi bodovi su tu

Image
Foto: Profimedia

Tijek utakmice drugog kola drugog kruga Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kameruna mogli ste pratiti na portalu Net.hr

9.12.2023.
16:56
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska - Kamerun

24-15

Hrvatske rukometašice stigle su i do druge pobjede u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Švedskoj, ovog puta protiv Kameruna 24-15.

Imali smo priliku odmah iz sedmerca povesti, ali udarac Milosavljević brani golmanica Kameruna, da bi odmah u prvom protivničkom napadu i primili gol. Mučili smo se u napadu, a prvi gol napokon smo dočekali nakon više od četiri minute igre kada zabija Ježić. Tada su ipak stvari došle na svoje mjesto, pa smo s dva gola Milosavljević te po jednim Burić i Posavec u 9. minuti otišli na 5-1. Tu nismo stali, Kamerunke su jednostavne bile nedorasle, griješile su u napadu, što smo mi kažnjavali na drugog strani pa smo u 15. minuti već bili na 9-1. Kad se svemu tome priključila i Bešen na golu, bilo je jasno da će utakmica biti jednosmjerna ulica. U 18. minuti prvi put smo imali i dvoznamenkastu prednost, 11-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti Kamerunke priliku iz sedmerca napokon zabiti, no nastavio se šou Bešen koja je povezala dvije sjajne obrane u nizu.

Ipak, u 22. minuti ni Bešen nije mogla zaustaviti pokušaj Attisso koja postiže drugi gol Kamerunki na utakmici, prvi nakon više od 20 minuta igre za 14-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena došlo je do malog opuštanja u našoj obrani što su Kamerunke iskoristile i zabile nekoliko laganih golova, čak i dva u nizu. No, trpali smo i mi na drugoj strani pa se na odmor otišlo s 18-6.

Baš kao i na početku utakmice, i na početku nastavka primili smo prvi gol, na što smo odgovorili golom Kalaus. Međutim, očito smo malo previše opušteno ušle u nastavak jer su nam Kamerunke napravile seriju 6-2 za 20-12, što je natjerala Obrvana da pozove minutu odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to najveća kriza za Kraljice šoka koje su bez gola bile sedam minuta, sve dok u 43. minuti za 21-12 nije pogodila Posavec. Nakon što je zabila Kalaus u napadu iza, bilo je puno grešaka s obje strane, pa više od deset minuta nije bilo golova ni na jednog strani. Ebanga je prekinula taj niz kod Kamerunki, a potom i Barišić kod nas golom za 23-13. Do kraja smo ipak iskontrolirali utakmicu i slavili 24-15.

U široko raspoređenoj minutaži među hrvatskim igračicama strijelce su sa po tri pogotka predvodile Sara Šenvald, Valentina Blažević i Lara Burić, a po dva gola postigle su Tina Barišić, Mia Brkić, Katarina Ježić, Ćamila Mičijević i Stela Posavec. Lucija Bešen je završila dvoboj s 14 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici dana Crna Gora se u našoj skupini lako obračunala sa Senegalom te slavila 29-21. Hrvatska je s pet bodova privremeno preskočila Mađarsku, koja ima četiri boda, i zasjela na treće mjesto s bodom manje od vodeće Crne Gore i drugoplasirane Švedske. Šveđanke će od 20.30 sati odigrati utakmicu s Mađaricama.

U zadnjem kolu grupne faze, koje je na rasporedu u ponedjeljak, Hrvatsku očekuje dvoboj s Mađarskom (18 sati) koji bi mogao biti odlučujući u borbi za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počelo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Image
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo