OKRŠAJ VRŠNJAKA: / Ćorić u dramatičnom meču sredio velikog rivala

Image
Foto: AFP

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić, plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Cincinnatiju. On je u napetom dvoboju 1.

18.8.2015.
21:02
AFP
VOYO logo

U prvom dvoboju dvojice najtalentiranijih igrača svoje generacije na ATP Touru više je živaca u napetoj završnici imao Ćorić. Nakon što je kod rezultata 4:4 u tie-breaku odlučujućeg seta njegov forhend zastao na vrhu mreže, te time donio prednost od 5:4 Zverevu uz dva servisa, Ćorić je odgovorio s tri uzastopna svoja poena kojima je riješio susret u svoju korist. Prvo je odličnim forhendom vratio mini-break zaostatka, da bi sjajnim reternom natjerao Zvereva da promaši volej i tako osigurao meč-loptu na svoj servis. Iako je na meč-loptu odservirao slabašan drugi servis, Zverev je retern zapucao u mrežu.

Slijedi Wawrinka

Ćorić je bolje i započeo susret oduzevši servis Zverevu već u prvoj igri. Ipak, tu prednost ispustio je u šestoj igri, ali kod rezultata 5:5 uspio je napraviti novi break, a prilikom servisa za prvi set Ćorić se odličnim servisima izvukao iz neugodne situacije nakon što je Zverev stigao do 30:40. Početak drugog seta nije bio dobar za Ćorića koji je izgubio servis na početku, a to je ujedno bio i jedini break u toj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Ćorić je opasno živio u prve dvije igre na svom servisu, a kod 1:1 je spasio i dvije break-lopte, dok je Zverev jurio kroz svoje servis-gemove. Do rezultata 4:4 Zverev je izgubio samo jedan poen na svom servisu, a do 5:5 je imao nestvarni učinak od 86 posto ubačenih prvih servisa (20/23) i 95 posto realizacije nakon ubačenog prvog servisa (19/20). No, kada je drugi put servirao za ostanak u meču, počeli su problemi s ubačajem prvog servisa, a Ćorić je to iskoristio i stigao do prve meč-lopte. Ipak, Zverev je uspio izboriti tie-break, no u samoj je završnici više živaca imao Ćorić koji će u 2. kolu igrati protiv petog nositelja, Švicarca Stanislasa Wawrinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo