OPTIMIZAM UOČI ISPITA U BELGIJI: / "Favoriti smo, sada to moramo i opravdati"

Image

Hrvatska teniska reprezentacija u ponedjeljak je u Liegeu započela pripreme za dvoboj 1.

29.2.2016.
17:38
VOYO logo

Čilić je posljednji put za Hrvatsku igrao u rujnu 2014. godine, nakon trijumfa na US Openu, kad je naša reprezentacija u Amsterdamu protiv Nizozemske izborila mjesto u Svjetskoj skupini, a zbog ozljeda je propustio prošlogodišnja gostovanja u Srbiji i Brazilu.

`U boljoj smo poziciji`

"Lijepo je ponovno biti dio reprezentacije. U cijeloj mojoj karijeri nastupi u reprezentaciji donosili su mi mnogo, i izvan igrališta u smislu atmosfere, i na igralištu. Ta odgovornost koju sam imao igrajući za reprezentaciju donosila mi je puno bolju igru i davala bolje rezultate u tjednima nakon. Nadam se da će tako biti i ovaj put", rekao je Čilić nakon što je u ponedjeljak s Bornom Ćorićem prvi put trenirao na zemljanom terenu u dvorani Country Hall du Sart-Tilman, gdje će od 4. do 6. ožujka pokušati izboriti pobjedu nad domaćom reprezentacijom koju predvodi David Goffin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je njihov igrač broj jedan i na njega se oslanjaju vjerujući da će pobijediti u oba pojedinačna meča. Naša koncentracija treba biti na njihovu drugom igraču, dakle da ga svakako obojica pobijedimo. Tu su i parovi. Na Goffinu će biti veći pritisak u petak i mislim da smo ukupno u boljoj poziciji i favoriti. Dakako, trebamo to potvrditi i na igralištu", kazao je Čilić.

Čilić je riješio svoje probleme

Hrvatska reprezentacija će se u Liegeu u punom sastavu okupiti u ponedjeljak navečer, kad se očekuje dolazak Ivana Dodiga koji je uz Čilića, Ćorića i Marina Draganju nominiran za dvoboj s Belgijcima. Izbornik Željko Krajan je uz spomenutu četvoricu u reprezentaciju pozvao još i Franka Škugora i Matu Delića koji će biti sparing partneri, ali mogu i uskočiti kao zamjene do sat vremena prije ždrijeba u četvrtak, bude li netko od nominiranih imao zdravstvenih problema. Čilić je svoje poteškoće, koje je imao na prošlotjednom turniru u Acapulcu, uspješno riješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokupio sam neku virozu, tako da sam se mučio cijeli tjedan da se oporavim. Sad je sve više-manje dobro i nadam se da ću fizički biti maksimalno spreman od petka", rekao je Čilić koji će prvi put zaigrati na zemljanoj podlozi nakon prošlogodišnjeg nastupa u Roland Garrosu i trebat će se usred sezone igranja na betonu trebati brzo prilagoditi na nove uvjete.

Belgijci bez igrača u Top 100

"Neće biti jednostavno, ali mislim da se tenis neće previše razlikovati od onog na betonu, jer je u dvorani zemlja za nijansu brža nego inače", zaključio je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija je prošle godine na domaćem terenu poražena u finalu Davis Cupa od Velike Britanije, a osim Davida Goffina (ATP - 16.), Belgijci u svom sastavu nemaju igrača koji se nalazi među 100 najboljih na pojedinačnoj ATP ljestvici. Izbornik Johan Van Herck nominirao je Kimmera Coppejansa (ATP - 122.), Rubena Bemelmansa (ATP - 136.) i Arthura de Greefa (ATP - 216.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo