Apple kaze da nije kriv za curenje golisavih slika poznatih u javnost

Apple je u utorak ponudio vise informacija o hakiranju koje je dovelo do masovnog curenja golisavih fotografija poznatih i slavnih.

3.9.2014.
11:11
VOYO logo

Racuni slavnih su individualno ciljani, naveo je Apple u priopcenju za javnost. Nije bilo nikakvog sustavnog hakiranja njegovog iCloud sustava za pohranu podataka.

"Nakon vise od 40 sati istrage, otkrili smo da su neki racuni poznatih i slavnih bili kompromitirani vrlo ciljanim napadom na korisnicka imena, lozinke i sigurnosna pitanja, praksa koja je postala vrlo ucestala na internetu", objavila je tvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apple suraduje s policijom kako bi uhvatili odgovornu osobu, te preporucuje da iCloud korisnici iskoristite tzv. veriikaciju u dva koraka (two-step verification) kako bi svoje osobne fotografije sacuvali od znatizeljnih ociju.

Apple je u svojoj izjavi jasno istaknuo da nikakav sigurnosni propust niti ranjivost u kodu sustava nije bio uzorkom napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti jedan od slucajeva koje smo istrazivali nije bio rezultat bilo kakvog propusta bilo kojeg Appleovog sustava ukljucujuci iCloud ili Find My iPhone", objavio je Apple u svom priopcenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo