Facebook razotkriva oženjene ljude kojima se sviđaju prostitutke

24.1.2013.
10:13
VOYO logo

Korisnici najveće društvene mreže svijeta odlučili su potpuno iskoristiti mogućnosti nove Facebookove Graph tražilice kako bi pokazali na razne propuste u vezi zaštite privatnosti.

Naime, na tumblru je napravljen blog koji objavljuje razne pretrage Facebooka putem Graph tražilice. Autori bloga tvrde kako je 'sve jedna velika šala' te kako blog nema neku ozbiljnu namjeru. No, nekim korisnicima možda neće biti smiješno kada saznaju da njihove supruge mogu vidjeti njihov interes za, primjerice, prostitutke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na blogu su vidljivi brojni neozbiljni rezultati pretraga, a pretraživanja korisnika često su i vrlo smiješna. Među ostalim, moguće je doći i do podataka koji prikazuju slobodne pripadnice ljepšeg spola koje žive u vašoj blizini i vole alkohol, piše Netokracija.com.

''Kao što je to uvijek slučaj sa Facebookom, ovakvi podaci su oduvijek bili dostupni. Samo treba znati gdje i kako tražiti'', izjavio je Tom Scott, jedan od autora bloga. I dok su ovakve pretrage dobar način da se korisnike upozori da podese svoje postavke privatnosti, većina ih se time neće zamarati misleći da će ih posljedice vjerojatno zaobići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo