'Prekršena obećanja!' - Finci nezadovoljni odlukom Microsofta o otpuštanju radnika

Microsoftova odluka da ukine 18.000 radnih mjesta diljem svijeta, od čega se najveći broj otkaza, njih čak 12,5 tisuća, odnosi na zaposlenike Nokije, nije dobro primljena u Finskoj.

22.7.2014.
14:47
VOYO logo

Naime, 12.500 radnih mjesta koja će biti ukinuta odnosi se na one zaposlenike koji su prebačeni iz Nokije nakon što je mobilni odjel ove kompanije prodan Microsoftu.

Najveći rezovi pogodit će grad Oulu koji će izgubiti svoj istraživački i razvojni pogon u kojem je trenutačno zaposleno oko 500 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prekršena obećanja' glasi naslov objavljen u finskom listu Iltalehti iznad slike nasmijanog dvojca koji su organizirali prodaju Nokije - Stevea Ballmera i Stephena Elopa.

"Microsoft je izdao Oulu", tako je finski poslovni dnevnik Kauppalehti ispratio ovu odluku Microsofta raspisavši se na dvije stranice o pojedinostima Microsoftove odluke uz spekulacije može li se Oulu opet izdići na ruševinama Microsofta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, izjava da je "Microsoft izdao" potekla je of finskog ministra financija Anttia Rinnea. Ministar Rinne je izjavio kako je Microsoft tijekom pregovora Nokiji davao do znanja kako namjerava iskoristiti finske stručnjake za daljni razvoj kompanije. Nažalost, pokazalo se da su finski stručnjaci za Microsoft - suvišni.

Finci su vrlo traumatično primili vijest o prodaji njihove gospodarske uzdanice Microsoftu, ali vijest o otpuštanjima prelila je čašu strpljenja. Može se slobodno reći da Finska nikada nije svjedočila ovakvoj melodrami jer je riječ o najpoznatijoj kompaniji ne samo u ovoj zemlji, već i u ostatku svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo