Kim Dotcom bankrotirao nakon što je spiskao novac braneći se na sudu

Kim Dotcom, osnivač Megauploada, jedne od najpopularnijih svjetskih file-sharing web stranica, najavio je stečaj nakon što je potrošio 10 milijuna dolara braneći se na sudu.

26.11.2014.
12:20
VOYO logo

Servis Megaupload, koji je FBI zatvorio 2012. godine kao odgovor na kaznene istrage zbog kršenja autorskih prava, bio je lider u online pohrani i razmjeni datoteka još davno prije pojave tzv. cloud računarstva i s njim povezanim uslugama.

Međutim, ta stranica je također sadržavala i piratske datoteke zbog kojih je Dotcom optužen jer ih je dopustio na svojim serverima. Uhićen je u svojoj vili na Novom Zelandu u siječnju 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj pravni tim je podnio ostavku nakon što sam ostao bez novaca. Potrošio sam 10 milijuna dolara na svoju obranu. Oni su isprazniti sve moje resurse", rekao je Dotcom u utorak na unBound Digital konferenciji u Londonu na kojoj se okupljenima obratio preko Skypea.

"Ja sam laka meta zbog mog flambojantnog stila života, teško je održati niski profil, kada imate registracijske oznake na autu s imenima 'Bog' (God) i 'Napušen" (Stoned). Isto tako, ja sam Nijemac, a Hollywood voli svoje njemačke Bond zločince".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotcom tvrdi da je Megaupload surađivao s holivudskim studijima kako bi uklonio datoteke koje krše zakon o autorskim pravima, ali na kraju je američka vlada zloupotrijebila svoju moć. "Tu više nema etike. Izgubio sam vjeru u pravo. Riječ je samo o tome da 'tko plaća, taj i pobjeđuje'".

Ostaje otvoreno pitanje je hoće li zbog stečaja Dotcom na sljedećem rošištu uspjeti prikupiti dovoljan iznos novca da plati jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo