OGLAS

Šefica Yahooa svoju će grešku platiti golemih 109 milijuna dolara

Marissa Mayer, šefica Yahooa, odlučila je otpustiti jednog od najbližih suradnika, a on će za 15 mjeseci rada dobiti nevjerojatnih 109 milijuna dolara.

17.1.2014.
11:28
VOYO logo

Prilikom dolaska u kompaniju, Mayer je sama odabrala najbliže suradnike, a jedan od njih je bio i izvršni direktor Henrique de Castro, kojeg je dovela iz Googlea.

Čim je zaposlila De Castra, krenuli su napisi po medijima, pa je tako jedan anonimni izvor otkrio novinarima Business Insidera da je on iznimno pametan, ali ima tešku narav, te da ga u Googleu nitko nije volio – ni ljudi s kojima je radio ni klijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Castru je prepustila oglašavanje, o kojem nije znala puno jer je inženjerka bez iskustva u tom području. Odluka se pokazala potpuno pogrešnom, zarada od oglašavanja nije porasla, a njegov težak karakter dovodio je do čestih sukoba s njom i drugim direktorima.

Moglo je biti i gore

'Donijela sam tešku odluku da naš izvršni direktor Henrique de Castro mora napustiti kompaniju', napisala je u objavi zaposlenicima Yahooa i tako priznala svoju pogrešku jer ga je, unatoč svim upozorenjima, upravo ona dovela u Yahoo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena pogreška u kadroviranju mogla bi koštati Yahoo, prema procjenama stručnjaka, oko 109 milijuna dolara!

Analitičari smatraju da je u cijeloj situaciji dobro što je Mayer ovu tešku odluku donijela relativno brzo jer nije pokušala zadržati De Castra kako bi pokazala da nije pogriješila, nego ga se ekspresno riješila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
POWERED BY SCHWEPPES /

Under the Tonic Mistletoe