Microsoft će zamijeniti Internet Explorer s novim, modernijim preglednikom

31.12.2014.
9:34
VOYO logo

Novi preglednik također bi mogao pomoći Microsoftu da se distancira od loših sjećenja korisnika na starije verzije Internet Explorera s kojima su mnogi imali problema. Tvrtka je već prije razmišljala o tome da promijeni ime pregledniku kako bi svoj novi preglednik odvojila od "negativne percepcije koja više ne odražava stvarnost".

Preglednik, kodnog naziva Spartan, bit će predstavljen 21. siječnja kada će Microsoft predstaviti i svoj novi Windows 10 operativni sustav. No, vjerojatno tada neće biti spreman te se mogu očekivati samo ranije verzije softvera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spartan će biti dostupan za stolne i prijenosne verzije operativnog sustava, piše ZDNet. Iako će novi preglednik biti već predinstaliran u budućim verzijama operativnog sustava, Windows 10 također dolazi i s unatrag kompatibilnom inačicom Internet Explorera 12.

Novi preglednik i dalje će koristiti mnoge iste tehnologije kao i Internet Explorer, ali će imati ponešto ogoljeni izgled koji ostavlja dojam minimalizma te će podržati ekstenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thomas Nigro, programer na video aplikaciji VLC i Microsoftov student partner, kaže da je Spartan samo kodno ime i da se ono može promijeniti prije konačnog predstavljanja. Kakvo god da bude novo ime, dobra vijest je da će novi preglednik biti kompatibilan sa svim Windows platformama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo