Nakon Samsunga i Applea, kineski Huawei treći najveći svjetski proizvođač smartphonea

Kineski Huawei zabilježio je povećanje prodaje od 19% na 135.8 milijardi juana (21.9 milijardi dolara) u prvih šest mjeseci ove godine.

21.7.2014.
12:29
VOYO logo

Ova kompanija očekuje operativnu stopu dobiti od 18,3 posto za ovo razdoblje.

Huawei je tradicionalno koncentriran na proizvodnju opreme za mreže telekoma, međutim diverzifikacijom proizvodnje uspio je izvući korist od brzo rastućeg sektora proizvodnje mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Huawei jedan od najvećih proizvođača smartphonea na svijetu.

Prema podacima konzultanstke tvrtke IDC, Huawei je isporučio 13.7 milijuna smartphonea u prva tri mjeseca ove godine, a upravo to ga stavlja na treće mjesto po proizvodnji mobitela. Naime, trenutačno je Huawei treći proizvođač na svijetu, odmah iza Samsunga i Applea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huawei zasada nije dao komentar na ove posljednje brojke koje se odnose na prodaju.

Ovaj rast također dolazi i kao posljedica sve većih ulaganja u LTE mreže na tržištima širom svijeta u posljednjih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2012. američki političari su tvrdili da ova kompanija predstavlja sigurnosnu prijetnju zbog svoje navodne povezanosti s kineskom vladom i vojskom.

Ova zabrinutost proizlazi dijelom i zbog činjenice da je osnivač kompanije Ren Zhengfeio bivši član kineske Narodne oslobodilačke vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Huawei je u više navrata demantirao ove tvrdnje, te je naglasio da je kompanija u 100% vlasništvu svojih zaposlenika i osnivača.

Ranije ove godine, u izvješću koje je objavio New York Times navedeno je da se američka Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA) infiltrirala u Huawei poslužitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao odgovor, Kina je zahtijevala jasno objašnjenje od američke vlade.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo