Samsung: Smrt Stevea Jobsa je 'najbolja prilika za napad na iPhone'

Visoki poslovni svijet može biti okrutno mjesto na kojem nema puno obzira kad je biznis u pitanju.

22.4.2014.
16:14
VOYO logo

U e-mailu napisanom 7. listopada 2011. godine - samo dva dana nakon smrti suosnivača Applea - Michael Pennington, američki voditelj Samsung Telecommunications koji je zadužen za prodaju na nacionalnoj razini u SAD-u, pridonio je toj slici bespoštedne okrutnosti koja je usmjerena protiv Appleove pozitivne slike u javnosti.

Evo isječka iz tog maila koji je objavio Wall Street Journal: Nažalost, odlazak Stevea Jobsa doveo je do ogromnog vala medijskog praćenja "superiornosti" Applea i iPhonea, sve kao da je kreirao "strastveni, neumorni, perfekcionist..." Poanta ovdje je da postoji nenamjerna korist za Apple, budući da su sve vanjske poruke trećih strana isticale i/ili podupirale percepciju potrošača da su Appleovi proizvodi superiorni jer je Jobs bio takav vizionar i perfekcionist. Koji se potrošač neće osjećati dobro prilikom kupnje uređaja koji je kreirala jedna takva osoba. Žao mi je da i dalje guram ovo pitanje, ali ovo sam predugo gledao i znam da je ovo naša najbolja prilika za napad na iPhone. Ako ne postoji konsenzus o pristupu koji sam na početku predložio, prestat ću inzistirati, ali volio bih kada bi bolje razumio našu strategiju kako bi se mogao uskladiti s njom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Samsunga nije bio dostupan za komentar ove poruke .

Kao piše CNET, brojne e-mail poruke, među ostalim i ova, dospjele su u javnost tijekom sudskog spora između Applea i Samsunga. Dokumenti su ušli u Appleov sudski spis kao rezultat najnovije sudske bitke koja je počela 31. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo