Street View je stigao: Krenite u šetnju Hrvatskom

Google Street View napokon je dostupan i u Hrvatskoj. Svojim kamerama Google je već pokrio znatan dio Hrvatske.

26.9.2012.
9:34
VOYO logo

Ova usluga korisnicima omogućuje virtualno istraživanje lokacija i orijentiranje putem panoramskih slika snimljenih na razini ulice. Google je već u utorak omogućio šetnju hrvatskim gradovima i selima preko usluge Street View, no službeno predstavljanje je danas.

Na predstavljanju Googleove usluge Street View trebao bi biti i ministar turizma Veljko Ostojić. Naime, ovakav način predstavljanja Hrvatske mogao bi pomoći i našem turizmu jer će inozemnim, ali i domaćim turistima pomoći u snalaženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Google je još prošlog ljeta započeo sa snimanjem ulica u Hrvatskoj. Nakon toga je slijedila digitalna obrada, a potom usklađivanje i spajanje. Google je također morao zamutiti lica i registracije automobila. Ukoliko pak naiđete na svoje lice, to možete prijaviti Googleu.

Dovoljno je otići na servis Google Maps i zumirati pogled do kraja, primjerice u Zagrebu. Popularni Googleov servis tako sada nudi i virtualan pregled zagrebačkih ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za područja za koja je dostupna usluga Street View, panoramskim slikama snimljenima na razini ulice može se pristupiti zumiranjem na najnižu razinu na Google Mapsu ili povlačenjem narančaste ikone "Pegman", koja se nalazi na lijevoj strani karte, na ulicu označenu plavom bojom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo