ZNANSTVENI EKSPERIMENT / Ovo su najljepši muškarac i žena na svijetu

E-fit računalo kreiralo je lica 'najljepšeg muškarca i žene na svijetu'. Softver uzima u obzir takve stvari kao što su debljina usana te dužina i širina nosa i kose.

30.3.2015.
13:34
VOYO logo

E-fit računalni program koji se obično koristi za crtanje "fotorobota" traženih kriminalaca, iskoristili su za kreiranje lica 'najljepšeg muškarca i žene u svijetu. "

Softver je tako stvorio sliku "onog što Britanci smatraju savršenim primjerom ljepote."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove slike su rezultat dvomjesečne studije na čelu s dr. Chrisom Salomonom, svjetskim stručnjakom za mapiranje lica.

On je sastavio ova savršena lica pomoću EFIT-V PhotoFit softwara za izradu "fotorobota" koji koristi i britanska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultate do kojih je došao procjenjivalo je 100 ljudi koji su lica ocjenjivali s obzirom na privlačnost, a to je mu je omogućilo da kreira kompozitne slike koje prikazuju arhetipska lica muške i ženske ljepote.

Dr. Soloman rekao je da je studija, koju je naručio Samsung za potrebe svoje kampanje za novi Galaxy S6 mobitel, otkrila "neke zanimljive rezultate o tome što Britanci smatraju savršenim primjerom ljepote".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je imati na umu da su ovo idealizirana lica u odnosu na ona koja žive u Velikoj Britaniji, tako da bi primjerice istraživanje u Aziji ili Africi, bez sumnje dalo različite rezultate", pojasnio je dr. Soloman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo