A NAMA JE TAKO OBIČNO: / Za ovim našim jelom skroz su poludjeli u New Yorku i Japanu

Image
Foto: Thinkstock, gregsawyer

Najnovija kulinarska delicija u New Yorku, ali i u Japanu, je jelo koje na naši prostorima već odavno tako obično.

14.1.2016.
13:40
Thinkstock, gregsawyer
VOYO logo

'Grah prebranac je u trendu', piše New York Post, opisajući ovo jelo kao idealno za hladne zimske dane.

Vlasnik restorana 'Jimmy’s No. 43' koji se nalazi u New Yorku, svake godine organizira natjecanje u pripremanju cassouleta, francuske varijante prebranca. Kazao je kako ova manifestacija nije nikada do ove godine privukla toliko ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PA, NAVALITE! /

Lisnato povrće, grahorice, bobice ali i vino usporavaju starenje mozga

Image
PA, NAVALITE! /

Lisnato povrće, grahorice, bobice ali i vino usporavaju starenje mozga

Prije osam godina njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kojem su francuski bistroi bili u modi, ali su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od našeg razlikuje po tome što se priprema s puno manje luka, vrlo je popularan i u Japanu gdje je nekoliko restorana tražilo ne samo recept već i uzorke kako bi svojim gostima mogli pripremiti identično jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo