PUSTI SNOVI, GOSPODO: / Delije u Beogradu provocirale transparentom o srpskoj trobojnici u Kninu

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Svatko u amanet nek' ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu'

5.8.2018.
17:27
Screenshot: You Tube
VOYO logo

I dok Hrvati u domovini i svijetu slave Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja, Srbi provociraju. Naime, na utakmici prve srpske nogometne lige između beogradskih klubova Voždovca i Crvene zvezde, navijači Zvezde izvjesili su transparent na kojem je pisalo:

MLADI SRBIN PRETUČEN U SPLITU? Tvrdi da su ga napala desetorica Hrvata zbog tetovaže na leđima

"Svatko u amanet nek' ostavi svom sinu, srpsku trobojku da zavijori u Kninu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije bilo sve. Delije su na ogradi izvjesili su i veliku zastavu Srbije na kojoj je pisalo Krajina, a ispod toga je bila sramotna poruka koja na 23. godišnjicu Oluje pokazuje da se u Beogradu i Srbiji još sanja o tzv. "Velikoj Srbiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delije su poznate kao ultranacionalistička navijačka grupa i često na ogradi na Marakani mogu se vidjeti transparenti i zastave Delije Knin, natpis Vukovar (na velikoj srpskoj zastavi), veliča se zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata odgovornog za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji Momčilo Đujić, kao i ostale srpske zločince poput Ratka Mladića drugih.

Vrijedi spomenuti kako je u veljači ove godine Crvena Zvezda izbjegla žestoku kaznu zbog veličanja osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Utakmica šesnaestine finala Europske lige protiv CSKA trebala se igrati bez gledatelja, ali krovna europska nogometna organizacija (UEFA) promijenila je odluku i pomilovala beogradski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo