SPREMAN ZA RAT / Svjetski boksački prvak uzeo oružje u ruke i krenuo u obranu Kijeva: 'Imam poruku za ruski narod i Putina'

Image
Foto: Twitter

Prije nepunih tjedan dana snimao je reklame u Londonu i iz svečane lože pratio utakmicu Lige prvaka između Chelseaja i Lille, a sada se nalazi u središtu rata

28.2.2022.
14:06
Twitter
VOYO logo

Braća Kličko, Vasilij Lomačenko, a sada Oleksandr Usik. Svi redom boksački prvaci uzeli su oružje u ruke kako bi branili Ukrajincu od ruske invazije koja je krenula prošlog četvrtka.

Image
OTIŠAO U RAT /

Vasilij Lomačenko se s AK 74U puškom priključio obrani Ukrajine: Borit će se na jednom od najgorih ratišta

Image
OTIŠAO U RAT /

Vasilij Lomačenko se s AK 74U puškom priključio obrani Ukrajine: Borit će se na jednom od najgorih ratišta

Glavni grad Ukrajine, Kijev, našao se pod napadom ruskih snaga, a oružje u ruke uzeo je i Usik, aktualni svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro jutro, moje ime je Usik Oleksandr. Želim apelirati na ruski narod, ako nas smatrate bratskim narodom, ne dopustite ruskoj vojsci, svojoj djeci dolazak u našu zemlju. Prestanite nas napadati! Također, apeliram na predsjednika Putina. Zaustavi ovaj rat! Ne daj nam ultimatume i ne postavljaj svoje uvjete, samo sjednite za pregovarački stol. Moramo razgovarati i prekinuti sve. Naša djeca, naše majke i bake i obični ljudi se kriju u podrumima. Mi smo na našoj zemlji, ponašamo se kako moramo. Štitimo se. Zaustavite ovo, zaustavite ovaj rat!", poručio je boksač prije nekoliko dana putem Instagrama, a sada se pojavila i njegova fotka dok pozira s oružjem u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, agencije UN-a je objavile su kako je pola milijuna izbjeglica stiglo iz Ukrajine u susjedne zemlje od početka ruske agresije na tu zemlju te da je poginulo je više od stotinu civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću koje su primile službe visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Filippa Grandija kaže se da je pobrojano 499.412 izbjeglica od kojih samo u Poljskoj 281.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga agencija UN-a, ona za ljudska prava, objavila je pak da su od početka ruske invazije na Ukrajinu do ponedjeljka registrirana 102 ubijena civila, od kojih sedmero djece, kao i 304 ozlijeđenih.

Upozorila je da su stvarni brojevi vjerojatno znatno viši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina civila koji su poginuli bili su žrtve eksplozija sa širokim rasponom djelovanja, posebno teškog topništva, raketnih bacača i zračnih udara. Stvarni brojevi su, bojim se, znatno viši", rekla je visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet na otvaranju Vijeća za ljudska prava.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo