TRAGEDIJA U DALMACIJI: / Od infarkta na medenom mjesecu umro poznati irski sportaš; kolabirao tijekom razgledavanja Visa

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija/Facebook

Popularni sportaš, prvak u powerliftingu Tommy 'Spike' McCormack, preminuo je na Visu

31.7.2019.
22:29
PIXSELL/Ilustracija/Facebook
VOYO logo

Tragedija na Visu! Popularni irski sportaš, prvak u powerliftingu Tommy "Spike" McCormack iz Ballinamorea, stigao je u Dalmaciju na medeni mjesec, no doživio je jak srčani udar i preminuo u bolnici 27. srpnja, javlja irski tabloid The Sun, inače irsko izdanje jednog od najčitanijih tabloida u Velikoj Britaniji i na Otoku općenito.

Kolabirao tijekom šetnje gradom

Prema svjedočenju supruge Karen Guthrie, 35-godišnjak je za vrijeme jedne od šetnji gradom kolabirao, a nakon toga u pomoć su mu priskočila dvojica policajaca koja su ga počela oživljavati. Odmah su pozvali i medicinsku pomoć. Unatoč naporima liječnika, Tommy McCormack je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjenčali se lani u svibnju

Supružnici su se vjenčali lani u svibnju, no zbog obveza tek su ove godine otputovali na bračno putovanje i odabrali upravo Vis. "Supruga Karen je na svojoj Facebook stranici opisala cijelu svoju tugu i šok koji je doživjela, te se ujedno zahvalila obitelji i prijateljima diljem svijeta koji su joj pružili potporu u ovim teškim trenucima", prenosi irsko izdanje The Suna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Reći da sam u šoku je malo. Bio mi je srodna duša'

"Žuta mu je bila omiljena boja. Reći da sam u šoku je malo. Bio mi je srodna duša. Moj najbolji prijatelj. Moj muž. Riječi ne mogu izraziti koliko ljubavi imam prema njemu i znam da je on imao i prema meni. Devastirana sam. Možda sam sama na otoku usred Hrvatske, ali kažem vam da mogu osjetiti svu ljubav svake pojedine osobe koja ga je voljela. Hvala vam na porukama, znam da nitko ne zna što reći u ovom trenutku, ali dovoljno je znati što mislite o meni i njegovoj obitelji. Ger i Derek Dunne bili su moji anđeli i uzeli su me pod svoje krilo. Upoznali su Spikea na trajektu i odmah su znali da su upoznali dobrog! Za sada se samo želim vratiti kući i biti sa svojom obitelji i prijateljima. - Spike Mc Cormack", stoji u objavi na Facebook profilu Karen Guthrie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenuta donacijska kampanja u Irskoj

Inače, zbog vrlo visokih troškova transporta preminulog Tommyja McCormacka, od čak 65.000 eura, u Irskoj je pokrenuta i donacijska kampanja kako bi se prikupio novac i pomoglo obitelji da popularnog sportaša dovedu kući i dostojno pokopaju.

"Moramo čekati rezultate obdukcije, ali misle da je doživio srčani udar. Svi smo u šoku. Dvojica policajaca, oko 7.30 po irskom vremenu, bila su u ophodnji kad se srušio u parku. Vječno smo im zahvalni jer su učinili apsolutno sve što su mogli kako bi ga spasili. Obitelj se također želi zahvaliti mještanima, Ircima u Hrvatskoj i zakladi 'Kevin Bell' na pomoći nakon njegove smrti", istaknula je Michelle Guthrie, sestra Karen Guthrie i šogorica preminulog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad se to dogodi u inozemstvu, stvarno se izgubite, posebno u zemlji u kojoj ne govore vaš jezik'

Michelle je rakođer rekla:

"Kad se to dogodi u inozemstvu, stvarno se izgubite, posebno u zemlji u kojoj ne govore vaš jezik. Zahvalni smo irskom konzulatu i uredu za vanjske poslove. Tako su nas brzo usmjerili u pravom smjeru. Saznali smo za Kevin Bell zakladu i posao koji obavljaju. Nevjerojatno je što su napravili i kako su nam pomogli. Ljudi koji su bili oko nas bili su nevjerojatni", istaknula je Michelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo