Amazon se hvali svojim skladištima punim PlayStationa 4

PlayStation 4 će kupcima u Sjevernoj Americi biti dostupan od 15.

9.11.2013.
9:18
VOYO logo

Amazonov profil na Twitteru @amazongames objavio je fotografiju iz jednog od svojih skladišta prepunih paleta kutija u kojima se nalazi sljedeća generacija Sonyjeve igraće konzole - PlayStation 4. Uz fotografiju su objavili: "Veličanstvo je stiglo. Hoće li doći i do vas?"

Manje od sat vremena nakon što je ovo objavljeno na Twitteru, fotografija je "retweetana" preko 2.750 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prizor tisuća kutija u kojima je zapakiran novi PlayStation mnoge zagrižene gamere sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Performanse same konzole ne iznenađuju nikoga tko očekuje puno od ove generacije PS4 - X86 procesor, poboljšani PC GPU, 8GB high-speed memorija, "masivni" hard disk... no Dual Shock 4 kontroler donosi pregršt iznenađenja. U odnosu na prethodne verzije, novi kontroler razlikuje se po touchpadu na sučelju, tipkama za "dijeljenje" na Facebooku i sl. utorom za slušalice i svjetlosnim identifikatorom koji identificira igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PS4 također može downloadati igre u pozadini gdje ih igrač može igrati još u procesu "skidanja". Sony također s ovom konzolom želi da svoje najbolje trenutke u igrama podijelite s drugima putem videa, na sličan način na koji su to danas "screenshotovi".

Moći ćete tako igrati igre s uključenim prozorima chata. Štoviše, moći ćete "izaći van" i zaigrati na prijateljevom sustavu, ako vam to on dopusti. Time je "social" dimenzija dovedena na još višu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony's PlayStation 4 će koristiti Gaikai streaming tehnologiju. Naime, kada vaš prijatelj kupi novu igru, vi ćete to smjesta saznati.

PS4 je sklopio partnerstvo s Facebookom i servisom Ustream kako bi koristeći ove "socijalne platforme" omogućio drugima (vašim prijateljima) da mogu uživo gledati kako igrate. Prijatelji vas tako mogu pratiti dok igrate, komunicirati s vama, objavljivati vam poruke na zaslonu i sl. Upravo tome i služi instant dodatak za daljinsko igranje PS Vita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uza sve to, i neki dobro poznati servisi (nažalost, ovo ne vrijedi za RH) dolaze na PS4 kao što su Netflix i Hulu.

Nakon američkog, PS4 na europsko tržište stiže 29. studenog. Novi uređaji neće odmah biti dostupni i na hrvatskom tržištu, ali oni najzagriženiji igrači zasigurno će naći načina da se domognu novih konzola kupnjom iz susjednih europskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo