Appleov iPhone 5c nije jeftin mobitel, nego samo vrlo šaren

Apple je konačno u utorak uz novi model 5s predstavio i 'jeftiniju' verziju iPhonea - 5c. Radi se o modelu s plastičnim kučištem koje dolazi u raznim bojama.

11.9.2013.
12:42
VOYO logo

Mnogi su očekivali da će Apple novim modelom 5c krenuti u osvajanje velikog kineskog tržišta te da će biti riječ o vrlo jeftinom uređaju. No, na kraju to nije ispalo tako.

Istina, kupci imaju priliku nabaviti iPhone za nešto povoljniju cijenu, no ne radi se o 'low-cost' uređaju kao što je bilo najavljivano. iPhone 5c je primarno napravljen kako bi izgledao novo i primamljivo kupcima, a zapravo se radi o iPhoneu 5 u plastičnom kućištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojom cijenom i karakteristikama iPhone 5c ulazi u srednji segment i može se sa sigurnošću reći da će povećati Appleovu prodaju, no obzirom da kineskim tržištima vladaju jeftini Androidi teško je očekivati da će Apple jeftinijim iPhoneom osvojiti to tržište. No poznato je da je Apple uvijek uspjevao svoje kupce nagovoriti da potroše malo više te treba sačekati i vidjeti kako će se njihovi planovi na istoku razvijati.

Naposlijetku u slučaju iPhonea 5c radi se o šarenom marketinškom triku koji bi čak mogao i uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo