Ikein katalog sada koristi 75 posto slika koje su racunalno generirane

Pregledavanje Ikeinog kataloga za moderne odrasle je neka vrst zabave u kojoj oni zamisljaju koliko njihovi stanovi mogu biti prekrasni.

1.9.2014.
12:55
VOYO logo

Ikein katalog daleko je od stvarnosti, vise nego sto mozda mislite. Naime, cak 75 posto slika njihovih proizvoda su sada racunalno generirane.

Ovu informaciju navela je organizacija Computer Graphics Society koja je s Ikeom komunicirala o tome zasto odbacuju fotografije u korist digitalno obradenih slika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i bilo koja druga kompanija, i Ikea samo zeli uciniti svoj biznis sto jednostavnijim, laksim i brzim. "Uz tradicionalne fotografije trebate imati prototip namjestaja koji se izraduje u razlicitim dijelovima svijeta i dostavljati ga redovito kako bi se mogao fotografirati. Sve treba biti gotovo na vrijeme, a to moze logisticki biti vrlo zahtjevno, skupo i ne bas ekoloski. Zatim, ako dode do neke promjene, sve treba biti ponovno fotografirano. S racunalno generiranim komadima namjestaja, uklanja se puno ovih poteskoca", objasnio je Martin Enthed koji radi za IKEA Communications AB, jednu od brojnih Ikeinih kompanija.

Ikea je vec 2012. godine najavila da ce cetvrtina njezinog kataloga 2013. biti racunalno generirana, no cini se da su odustali od tog ogranicenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo