TKO JE AVA? / Tajanstvena 25-godišnjakinja slama srca tisućama muškaraca na najokrutniji mogući način

Najnovija pojava koja je za anale virusnog marketinga su seksi roboti, točnije robotice.

18.3.2015.
11:02
VOYO logo

Kada se Brock, prijatelj AdWeek-ova novinara Tima Nudda, upoznao s djevojkom po imenu "Ava", ona ga je uvela u prilično filozofsku konverzaciju.

Link koji je Brock dobio od nje doveo ga je do "Meet Ava", stranice na Instagramu na kojoj su dva filmska postera i kratki video isječak iz filma "Ex Machina". Pokazalo se da lice Ave pripada zvijezdi "Ex Macina", glumici po imenu Alicia Vikander.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "Ex Machina" premijerno je prikazan u Austinu na SXSW konferenciji, a govori o mladom programeru Calebu (Domhnall Gleeson) koji nakon što osvoji nagradu u najvećoj svjetskoj internet kompaniji u kojoj je zaposlen odlazi na vikend na druženje s glavnim direktorom (Oscar Isaac) u njegovu planinsku kuću na osami.

U toj kući za odmor, koja je zapravo vrlo napredni istraživački laboratorij u kojem se razvija umjetna inteligencija, Caleb upoznaje Avu, odnosno robota utjelovljenog u ovoj prekrasnoj djevojci. I ona je poput Caleba pokusni kunić u eksperimentu koji nije nimalo jednostavan niti bezopasan. Njihove interakcije zapravo su dio "Turingova testa", a riječ je o tome da stroj umjetne inteligencije uvjerava ljude da je čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ava je ovoga puta na Tinderu postavljala pitanja frajerima na SXSW konferenciji i pokušala ih uvjeriti da razgovaraju s pravom djevojkom od krvi i mesa. Brock je također mislio da razgovara s pravom ženom i nije bio jedini koga je Ava uspjela obmanuti.

Brock je za AdWeek izjavio da je bio malo povrijeđen nakon što je otkrio da Ava nije čovjek. Ava se "tako snažno poigravala s mojim emocijama", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko Avinih žrtava dobilo je kompenzaciju u vidu nagrada uključujući i ulaznice za premijeru "Ex Machine" filma. U međuvremenu, kako izvještava TechCrunch, Avin profil je uklonjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo